Kiireisen arjen ei tarvitse olla järkevän syömisen este.

”Ei minulla ole aikaa tehdä eväitä itselleni”, ”helppoa se sinulle on, mutta kokeilepa raastaa porkkanoita aamusta iltaan, kun on kolme lasta jaloissa vaatimassa leipää ja kaakaota”, ”en syö pupun ruokaa”, ”kasvikset on niin kalliita”, ”minulla ei ole pakastinta”…

Usko vaan, olen kuullut kaikki uskomattomimmat selitykset, miksei voi syödä hyvin.

Jos olet joskus ollut meillä, olet saattanut huomata että arvostamme suunnattomasti hyvää ruokaa Laurin kanssa. Useasti menee jopa överiksi. Minulla ei ole aavistustakaan, miten paljon meillä menee rahaa ruokaan. Tiedän vain, että kassalla alkaa aina heikottaa! Lemppariruokiamme on kuitenkin karjalanpaisti, janssoninkiusaus ja silakkapihvit. Uskoisin siis ruokalaskujemme olevan kuitenkin varsin kohtuullinen.

Viime viikkoina, kiitos C9 ohjelman, olemme kiinnittäneet huomiota tavallista enemmän kasvisten, hedelmien ja marjojen syöntiin. Mitä teemme, kun on vielä tavallistakin kiireempi päivä ja aika eikä varsinkaan voimat, tahdo riittää evästelyyn?


Silloin päivän saattaa pelastaa esimerkiksi tällaiset eväät. Huuhtelen kirsikkatomaatit ja viinirypäleet omassa pakkauksessaan ja pakkaan pieneen pussiin. Heitän miniporkkanat mukaan. Kätevät välipalat, joiden valmistamiseen menee yhteensä minuutti plus kauppa-aika. Käytän valmiita salaattipohjia. Tauolla kuumennan parissa minuutissa pakastevihannespussin ja pistelen menemään. Juon tullessa ja mennessä huikan Aloeta ja pureskelen muutaman Fields Of Greensin.

Ei ole vaikeaa, ei ole kallista, ei mene aikaa.

Ei nyt ihan gourmeeta, mutta kroppa kiittää ja kilpavarustelu on taas sitten ihan eri asia.
Matleena