Tämän kesän juttu on ollut meillä ehdottomasti Aaltojen suunnittelutöihin tutustuminen, nimittäin Alvar ja Aino Aallon arkkitehtuuriin.

Saimme kutsun ystäviemme 20v. hääpäiväjuhlille Luvialle ja Eeva Kolun postauksista olin havahtunut länsirannikon seudun tarjontaan. Kiitos siis ystäville kutsusta ja upeista juhlista ja Eevalle vinkistä.

Villa Mairea on suunniteltu Aaltojen ystäville kodiksi Noormarkun Ruukin alueelle. Maire Gullichsenin perustama Mairea-säätiö esittelee talon alakertaa vieraille ohjatuilla kiertokäynneillä. Onneksemme saimme tänne liput aamun ensimmäiselle kierrokselle, niin ehdimme hyvin ajelemaan juhliin Luvialle. Sisällä talossa ei saanut kuvata, mutta jo näistä ulkokuvistakin näkee, että paikka on vaikuttava. Muutaman sisäkuvan voit nähdä mm. täältä: https://visit.alvaraalto.fi/fi/kohteet/villa-mairea/

Vaikutuksen meihin teki se, miten luonto oli tuotu taloon sisälle, sisustuksen ajattomuus, luonnonvalon maksimointi ja kestävät valinnat pinnoissa ja se että kuinka käytännölliseksi oli saatu kodin ja taidegallerian, yksityisen ja edustustilojen yhdistelmän.